HOMADE DONUTS + RECIPE

Well well well, så endte jeg i køkkenet igen. Uha som det går, eller hvad? Jeg synes simpelthen der florerer donuts alle steder på instagram og i blogland pt. Det har altså ledt til en del fristelse fra min side og eftersom den by jeg bor i ikke ligefrem byder på Dunkin Donuts stores, så måtte jeg hellere selv gå igang, hvis jeg i nærmeste fremtid skulle have stillet min frist. And so I did. Jeg faldt over denne opskrift og korrekt, det er easy peasy. Så bare kom igang!

All you need is:

ca. 600 g hvedemel 100 g sukker 1/4 l mælk 75 g smør 2 æg 25 g gær 1 tsk vaniljesukker

Start med at varme mælken. Kom derefter sukker, salt og smør i en skål og hæld den varme mælk over og lad det afkøle. Find en ny skål og smulr dernæst gæret ned i melet og vaniljen og tilføj dernæst æggene og den afkølede væske. Rør dejen sammen. Hvis den er for klistret så giv den gerne lidt ekstra mel. Tildæk dejen med et viskestykke og lad den hæve i ca. 1 time. I mellemtiden kunne man fornuftigt bruge tiden på, at finde noget til at stikke dejen ud med. Jeg brugte selv et vinglas og det fungerede fint. Rør en glasur og gør klar til at pynte. Kun fantasien sætter grænser.

Rul dejen ud og udstik cirkler i den størrelse du nu ønsker. Husk også lige at stikke endnu en cirkel i midten af den anden. Varm olien op til ca. 180 grader. Og så er det ellers bare at komme igang. Kom et par stykker ned i olien ad gangen, selvfølgelig alt efter hvilken størrelse gryde man bruger. Vend dem et par gange undervejs. Tag dem op og og lad dem dryppe af på en tallerken med køkkenrulle. Og pynt dem. Der er altså ikke så lang vej til friske donuts som man skulle tro. Del endelig jeres oplevelser hvis i giver jer i kast med det. God fornøjelse. Husk at I kan følge med på facebook herBloglovin her og Instagram her!

INSTAGRAM - FACEBOOK - YOUTUBE 

Synes godt om

GIVEAWAY WINNER

Vinderen af konkurrencen om et gavekort til sendentanke.dk blev Camilla A, stort tillykke. Du vil modtage en mail snarest. Tak til jer, som deltog.

INSTAGRAM - FACEBOOK - YOUTUBE 

Synes godt om