Den ultimative serie guide

Okay venner, så har jeg endelig fået samlet en liste over en række serier, som jeg mener er værd at bruge tiden over. Let's be honest, listen kunne have været meget længere, men jeg skulle jo stoppe et sted, ellers ville dette post aldrig blive udgivet. Så istedet for at gøre den uendeligt lang, forestiller jeg mig, at den kan blive opdateret, once a while - såfremt det er I Jeres interesse. Jeg er en rigtig serie/film freak, trods jeg ville ønske, at jeg var typen der istedet fordybede mig i en god bog, så er det bare ikke virkeligheden. Jeg tror dog ikke jeg er den enste, og hvad er værre når du har afsluttet din absolut yndlingserie og sidder der med en tom følelse over, hvad du så skal kaste din ellers uendelige tid over. Og derfor, denne liste:

1. The Handmaid's Tale (HBO)

Jeg havde faktisk over en længere periode set reklamer for denne serie, rulle ind over skærmen, men uden at fange mig. Det var først da jeg så en række kvinder anbefale den på Instagram, at jeg selv hoppede på bølgen. Så er man til en smule Sci-FI gys og kan man tåle fokus på kønsroller og poltik, så er serien her noget for dig. Den sætter i stor grad tankerne igang, ift. den virkelighed vi befinder os i. Er det vores virkelighed?

2. YOU (Netflix)

Hvis du er Gossip Girl og Pretty Little Liars fan, og har en tendens til at falde for film og serier, hvor nogle af dine yndlingshovedroller er med I, så kan det være du skal overveje at tage et kig på traileren for denne splinternye Netflix serie. Men er du paranoid, så skal du genoverveje det, den den virkelig sætter fokus på hvor mange informationer der ligger om os alle online og hvor sårbare vi er, gennem sociale medier.

Den kommer ikke under kategorien "yndlings" serier, men det er godt tidsfordriv og så bliver man alligevel en smule nysgerrig, når først man er startet på den.

3. Outlander (Netflix)

ABSOLUT MUST SEE!! Hvis altså man er til overnaturlige serier. Man kan næsten ikke andet end at blive en smule lun på en af hovedrollerne og ønske at man selv kunne rejse tilbage i tiden - bare for at prøve det.

I denne serie følger man Claire, som rejser 200 år tilbage i tiden, til et primitivt liv i Skotland, med borgerkrig og et helt andet syn på kvinder og mennesker generelt. Hvem ved, måske hun møder sin eneste ene og kan hun vende sig til et liv helt fremmed fra hendes eget.

4. Frequency (Netflix)

Frequency er en mini-serie på kun 1 sæson, desværre. Serien handler om en kvindelig detektiv, som opdager, at hun kan snakke med hendes afdøde far gennem en gammel radio. Kan hun mon ændre fortiden? Trods det er en kort serie, så er der en bunke rigtig gode skuespillere med i den og hvis ikke man orker at se 7 sæsoner og er til spænding, så er den her serie et godt bud. Jeg ville dog ønske, at der havde været en sæson eller to mere, men jeg er også en rigtig serie sucker!

5. Pretty Little Liars (Netflix)

Hvis ikke du allerede har set denne serie om de fire highschool piger fra Rosewood, så skal du til at komme igang. Den ryger ligesom ind under kategorien MUST SEE, ligesom serier som Vampire Diaries og Gossip Girl - altså hvis du spørger mig. Det er en rigtig tøseserie, fyldt med spænding, drama og dybe hemmeligheder.

6. Manifest (HBO)

Manifest havde præmiere sidste år (2018) og er en ret ny serie på HBO. Her følger du nogle forskellige hovedpersoner, som alle var på samme fly, på vej hjem fra en ferie. Ih hvor spændende tænker i så, men problemet er bare, at da de lander i USA igen, har de været formodet døde i over fem år! Der begynder at ske en masse underlige ting for passagerne da de vender hjem, til en hverdag, der har været foruden dem, de sidste fem år. Jeg venter spændt på nye afsnit, er helt hooked!

7. Fear The Waling Dead (HBO)

Jeg er godt klar over dette måske ikke lige falder i alles smag, men som sagt, så har jeg en ret utilregnelig smag i alt hvad der hedder serier og film! Jeg er ikke så loyal, men til gengæld let at underholde. Måske du har set The Walking Dead, måske du kørte død i den som så mange andre, men her er efterfølgeren altså - hvis du er til serier, der handler om verdens undergang, survival og ikke er bange for "zombier", eller døde mennekser, som vandrer rundt.

8. Reign (Netflix)

Jeg er på ingen måde royalist, men når det så er sagt, så finder jeg faktisk alle slags film og serier, der går tilbage i tiden og omhandler de forskellige dramaer omkring kongehusene rundt omkring i verden, ret så interessante. Og skræmmende. Der findes efterhånden en del omkring de forskellige kongehuse, men serien Reign faldt virkelig i min smag. Den handler om den smukke skotske tronarving Mary, som skal giftes ind i det franske kongehus, for at sikre deres sikkerhed mod det engelske. Og så sker der en hulens masse ting og dramaer, som ville tage mig en evighed at forklare. Så istedet for det, så vil jeg blot foreslå jer at se den, hvis i altså er til denne slags.

9. Designated Survivor (Netflix)

Dette er i virkeligheden en politisk serie og for at være ærlig, så interesserer politik mig ikke specielt meget. Denne thriller-serie har Kiefer Sutherland i hovedrollen som boligministeren Tom Kirkman, som efter et alvorligt terror-angreb på det hvide hus, ender som den Amerikanske præsident. I dette drama følger man Tom og hans familie i en svær tid, men med et enormt pres på deres skuldre. Hvordan klarer han mon det? Jeg var solgt efter første afsnit, trods min manglende interesse for politik.

10. Blindspot (Viaplay)

Har netop frigivet nye afsnit, yes man! Måske jeg skulle give mig selv lov til at se et afsnit, når dette indlæg er blevet udgivet.. Anyhow, så handler denne serie om Jane Doe, som bliver fundet midt på Time Square, uden tøj, uden hukommelse, men fyldt med tatoveringer af på hele hendes krop. FBI tager hende ind og begynder så småt at tyde én tatovering af gangen, men hvad betyder de? Jeg synes dette er et godt alternativ til de klassiske FBI MIAMI, NCIS osv osv. Her sker lidt mere, men med udgangspunkt i hovedrollerne.

11. Hånd i hånd (Viaplay)

Normalt er jeg ikke kæmpe fan er danske serier, jovist har jeg set forskellige, men jeg er udentvivl klart størst fan af amerikanske. Dog så faldt Thomas og jeg over denne serie, som havde præmiere i 2018 og kunne alligevel ikke slippe den igen, da vi først var startet. Denne snakker om alt det, der sker i par forhold, men som ingen taler om. Så inden vi havde set os om, sad Thomas og jeg sammen og grinede og de ting vi sagtens kunne se os selv og VORES forhold i, og samtidig fik det også sat nogle dybere tanker igang. Den er sjov og jeg er sikker på hvis du er, eller har været i et par-forhold, kan du nikke genkendende til det meste.

12. New Amsterdam (Viaplay)

Er også en ny serie på Viaplay. Den foregår på et offentlig hospital i New York ved navn New Amsterdam, som får en ny medicins direktør - som sætter skub i det hele og altid har patienterne i fokus, trods han burde sætte fokus på nogle personlige problemer, indimellem. Så hvis du har set Grace Hvide Verden, eller Skadestuen, så er dette uden tvivl et godt bud på en serie i samme genre.

13. Graceland (Viaplay)

En lille smule i tvivl med NCIS, CSI Miami osv. Men igen, med udgangspunkt i hovedrollerne, deres problemer og hvordan de udvikler sig. Her følger man Mike, som bliver sendt undercover, i et allerede hus fyldt med undercover agenter. Men kan han opretholde facaden, når han løbende bliver en del af "familien".

14. Hart of Dixie (Netflix)

En rigtig klassisk komedie-drama, faktisk ikke det jeg ser mest af. Men efter et par afsnit, kunne jeg alligevel ikke slippe denne serie. Her følger man Zoe Hart, som er nyuddannet læge fra New York, men som tager i mod et jobtilbud i en lille by ved navn Bluebell fra en fremmed. Da hun ankommer, finder hun ud af, at han er død og har efterladt halvdelen af hans lægepraksis til hende. En rigtig sød komedieserie og klassisk kærlighedsdrama.

15. Suits (Netflix)

Suits er næsten et MUST SEE for alle, specielt nu da Megan Markle har taget et totalt karriereskifte. Anyhow så følger man i denne serie Mike Ross, en ung fyr, på udkig efter et job, som ender op med en samtale hos en af New Yorks bedste advokater: Harvey Spencer. Han får jobbet, men Mike er ikke en advokat, men en fusker. Både Thomas og jeg elsker denne serie, og vil begge to anbefale Jer at se den, hvis ikke i allerede har.

Hvad er Jeres bud?

Det var altså mine bud på godt og læs: "fornuftigt" tidsfordriv. Jeg synes selv jeg har en ret blandet smag i serier og film generelt, men i er mere en velkommen til at byde ind med Jeres bedste bud, jeg løber jo også tør for serier, at kaste mig over indimellem.

INSTAGRAM - FACEBOOK - YOUTUBE 

Synes godt om