En rejseguide til Mallorca

Velkommen til en ny guide, denne gang til den spanske ferie-ø Mallorca. Hvilket paradis, blot få timers flyvning fra Danmark. Jeg har aldrig før besøgt Mallorca, men efter denne tur, håber jeg ikke det bliver den sidste. Jeg forstår nu hypen omkring den populære ø og synes bestemt den har meget at byde på. Vil anbefale at leje en bil, hvis man som os, ønsker at komme rundt og opleve øen. Vi lejede en bil 7 ud af 9 dage og det var helt perfekt! Nedenunder, kan i finde mine tips til restauranter, hotel(ler), strande og hvad jeg vil anbefale at opleve. Hav i mende, at det er min (Thomas og jeg) personlige mening og ud fra hvad vi nåede at opleve på de 9 dage vi var der. Jeg er ikke i tvivl om, at der er meget mere at komme efter, så det må vi havde til gode. Enjoy og kom endelig gerne med feedback eller jeres egne tips og erfaringer i kommentarfeltet nedenunder.

Where to stay?

Tomir Suites, Portals

Vi boede alle 9 dage på et hotel ved navn Tomir Suites Portals, som er placeret i byen Portal Nous, godt 20 minutters kørsel fra Palma. Altså placeret ret perfekt, ift at kunne køre rundt og opleve de forskellige byer. Jeg synes normalt jeg er ret skarp til at lave min research, men selvfølgelig kan man ikke vide alt inden man ankommer og det var lidt tilfældet her. Området her, er lidt til folk, som står klar med den store pengepung - det var rigtig fint og hyggeligt, men der var ikke meget mere end en hyggelig lille havn, med store fede yachts, dyre butikker og ligeså dyre restauranter. Det kan også noget, men ikke 9 dage i streg! Personlig elsker jeg små gamle gader, markeder, små hyggelige butikker og spændende lokale restauranter, man tilfældigt falder over. Hotellet var rigtig skønt, må jeg lige tilføje og vi gav omkring 8000,- for 9 dage inkl morgenmad lige midt i højsæsonen, men jeg ville ikke bo i byen uden en bil.

Where to eat?

Cocos Deli, Portal Nous

Lige omkring vores hotel, ligger denne skønne café ved navn Coco's Deli. Jeg bruger altid Instagram når jeg rejser og finder derigennem de skønneste tips, til områder, caféer mm. det kan jeg altså godt anbefale. Det er en britisk pige som har starte Coco's Deli op, men den er meget Bali inspireret og det gjorde os bestemt ikke noget. Til de er jer, som har fulgt med længe, ved at vi for 3 år siden rejse 3 uger til Bali og havde verdens bedste sommer! Så hvis i befinder jer omkring Portal Nous eller Puerto Portals så kan vi godt anbefale denne lille hyggelige café, som har åbent til kl 17.

Luisa Villa, Port De Sóller

Den hyggeligste restaurant i Sollér, med udsigt over havnen og solnedgangen. Priserne er en smule pebret, men det var alle pengene værd. Thomas og jeg delte 3 starters (Humus med tilbehør, nachos og tacos) og fik hver især vores yndlingsferie drink. Helt sikkert et besøg værd, hvis i er i området.

The Boat House, Palma Mallorca

Jeg fik selv anbefalet denne hyggelige restaurant gennem en Instagram-kollega og nu vil jeg give tippet videre til jer. Den ligger helt nede på havnen, med et skønt personlage og lyskæder i palmerne. Maden var lækker og vi var der i forbindelse med et andet arrangement, så der var også live-musik. Efter aftensmad, kan man jo besøge deres rooftop og slutte aftenen af med en lille drink og udsigt over Palma's smukke havn.

IL Chiringo, Palmanova

Endnu et Instagram tip, denne har jeg fået af min søde veninde @Julievonlyck, som jeg helt sikkert har spurgt til råds omkring Mallorca. Palmanova, er nabobyen til hvor vi boede og det tog ikke mere end 10 minutter at køre derind. Vi besøgte derfor strand restauranten IL Chiringo, som havde den ultimative placering i byen. Midt på stranden finder man nemlig dette gennemførte sted. Af med skoene og så kan man ellers sidde med bare tær, i det silkebløde sand, mens man nyder sin aftensmad og den smukkeste solnedgang. Der er mange lokale, men det synes vi begge var ret hyggeligt og vi kunne bruge timer på at sidde og nyde udsigten, vores drink, small-talke og bare iagttage menneskene.

Tasu, Palma Mallorca

I virkeligheden forkælede vi vist os selv hver eneste aften på Mallorca, med god mad og drinks og det var lige præcis sådan det skulle være. Én af vores aftener i Palma, besøgte vi Tasu, og her fik vi serveret lækker tapas og delte en skøn flaske vin.

What to do?

Cala Pi

Som sagt, så bruger jeg rigtig meget Instagram til at finde inspiration til oplevelser og steder jeg gerne vil besøge når vi er ude at rejse. Heldigvis, så går Thomas som regel med til mine skøre planer, trods det nogle gange byder på lange køretur og tricky vandreture - men det ender som regel med at være det hele værd. Èn af de strande vi kørte efter, godt og vel 50 minutter, var denne ved navn Cala Pi. Virkelig en hyggelig lille lagune, skønt vand og trods der var mange mennesker, følte vi ikke den var overrendt.

Caló Des Moro

En anden strand, som også krævede en køretur og en smule udfordret vandring, er denne ved navn Cala Moro. WOW! Jeg tænker billederne taler godt for sig selv, godt nok er disse redigeret, men ellers kan i jo hoppe ind på min Instagram og finde Mallorca under Highlights. Det var det rene paradis og sikke noget vand, simpelthen så klart og vi havde selvfølgelig snorklen med. Det er ikke børnevenligt og man skal heller ikke være gangbesværet for at komme herhen. Man ligger på klipperne, hvor man nu lige kan finde en plads- men helt sikkert et besøg værd, hvis man er til en lille udfordring. HUSK vand, mad og solcreme!

Cala Fornells

Cala Fornells var virkelig også en smuk bugt, ikke mere end 20 minutters kørsel fra vores hotel. Personligt synes jeg der var rigtig mange mennesker, men vandet og udsigten er ikke til at brokke sig over.

Train trip from Sóller to Port de Sóller

Vi faldt i snak med pigerne fra cafén Coco's Deli og de anbefalede os at besøge Sollér og hvis vi havde tiden, så tage en togtur fra Sollér til Port de Sollér. Vi lyttede og det er vi glade for. Sollér ligger oppe i bjergene og er den her hyggelige lille landsby, med en smuk kirke og en sporvogn kørende igennem. Da vi ankom parkerede vi bilen, gik rundt i de små gader, indtil vi så sporvognen (toget) komme kørende gennem byen. Vi besluttede os for at tage den næste afgang, ned til Port de Sollér, som tog omkring 20 minutter, og nyde vores aftensmad nede ved havnen (Villa Luisa). Det var en rigtig skøn tur derned og man kunne nyde udsigten hele vejen, fra det åbne tog.

Sunday market in Pollenca

Vi havde en overskyet dag om søndagen og det passede perfekt med at der var søndags marked i Pollenca. Det ligger godt og vel en times tid fra vores hotel og det var et skønt lille søndagsmarked, med frugtmarked, skønne boder osv. Ligesom jeg elsker det. Eftersom det tog lidt tid at køre derhen, havde vi pakket badetøjet hjemmefra, købte lidt frugt og en pizza fra markedet og tog det med os til en strand i nærheden ved navn Formentor. Turen derhen er rigtig skøn og med rig mulighed for en smuk udsigt!

Cuba Bar, Palma Mallorca

Den dyreste drink til dato, men en fantastisk udsigt over Palma. Ikke så meget at sige andet, end at det var et rigtig hyggeligt sted og havde det været en smule billigere, kunne vi godt have brugt nogle timer der. Men en smuk udsigt over Palma, havnen og katedralen.

Videoer og rejsevlogs:

Jeg håber i nød denne guide og den kan inspirere Jer til at rejse til Mallorca. Jeg havde ihvertfald en rigtig god oplevelse og øen har SÅ meget at byde på. Del endelig jeres feedback og tips i kommentarfeltet nedenunder.

Andre Rejsegiudes:

INSTAGRAM - FACEBOOK - YOUTUBE 

Synes godt om