En rejseguide til Marokko

Så har jeg haft tid til at sunde mig over min seneste tur til Marokko. Jeg var så heldig at blive inviteret af Marokko Eksperten, til at udforske dette fantastiske land. Jeg havde aldrig været der før, men havde længe gået at drømt om, at rejse dertil. Vi rejste afsted i april og havde godt og vel 4 hele dage til at opleve og suge indtryk til os. Nedenunder vil jeg dele udpluk af de billeder jeg tog undervejs, for noget er helt sikkert, Marokko er et meget fotovenligt land og hvorend du kigger er det billedskønt. Vi fløj søndag fra Kastrup lufthavn med flyselskabet Royal Air Maroc, landede i Marrakech ved midnats tid og blev derefter kørt ud til vores første hotel og så startede turen og eventyret gennem Marokko.

Where to stay?

Palais Namaskar, Marrakech

De første to overnatninger, foregik på hotellet ved navn Palais Namaskar, beliggende godt 20 minutter uden for Marrakech. Selvfølgelig havde jeg googlet mig en smule frem og tilbage, da jeg fik navnene på hotellerne, men billederne kan slet ikke gengive det her hotel. Vi ankom efter midnat og blev mødt af venligt og meget professionelt personale, som viste os hen til vores værelser. Jeg delte "værelse" (LÆS: lejlighed/hus) med @smakenavoslo og pusten blev fuldstændig taget fra os, da vi så vores værelse. Vi var nemlig blevet opgraderet og havde fået en enorm lejlighed. Vi kunne slet ikke falde i søvn, af bare begejstring for vores værelse. Inden vi besluttede os for at ligge os i seng, bestilte vi roomservice, til morgenmad, så det ankom når vi vågnede næste dag. Se billederne ovenover og ellers har jeg lavet en "Room Tour" på Youtube, som jeg linker til lidt længere nede.

Hotellet var fordelt over flere hektar og det var en kæmpe oplevelse i sig selv, at få lov til at bo der. Hvis jeg husker korrekt, var der i alt 46 værelser, hvoraf nogle var standard værelser, eller en lejlighed som vores, en villa eller hvis man ønsker at gå all in, kan man også leje et vaske ægte palads, hvis nu man medbringer hele familien. Just saying, worth a stay!! Jeg har så mange fine billeder fra det hotel, at det næsten fortjener et indlæg for sig selv. Blot et tip, hvis i ønsker lidt ekstra forkælelse og lidt mere ro, under jeres ophold i ellers travle Marrakech.

Se min Room Tour fra vores hotel værelse, med privat pool HER!

Hotel Bab Rimal, Foum Zguid

Efter to dages ophold i Marrakech og på Palais Namaskar, pakkede vi bilen og så var det tid til at køre gennem Marokko og dets helt fantastiske og skiftende landskab. Tredje overnatning foregik på Hotel Bab Rimal, som ligger godt og vel 5,5 times kørsel fra Marrakech - uden stop! Vi havde en masse forskellige stops undervejs, ved seværdigheder og udkigsposter, som jeg nok skal vise Jer mere af længere nede. Men en god lang køretur hertil, men uden tvivl oplevelsen værd. Bab Rimal ligger tæt på ørkenen, hvilket også var én af grundende til, at vi boede netop her. Landskabet var helt anderledes fra det første hotel og man var nærmest omringet af bjerge, som i måske kan fornemme - hvilket gav hotellet en helt speciel atmosphere.

Chegaga Dessert Camp

Efter en overnatning på Bab Rimal, skiftede vi bil til en Jeep/firehjulstrækker, som kunne få os gennem vores "rejse" i ørkenen. Bab Rimal, hotellet ovenover, ejede også den camp, som vi boede på i ørkenen, ved navn Chegaga. En rigtig luksus ørken camp! Efter en lang og bumpy tur gennem ørkenen, ankom vi til den fineste camp. Vi blev indlogeret i hver vores telt, hvis man overhovedet kan kalde det det, når det har en dobbeltseng, samt eget bad og brus? Men luksus, det var det! Vi så solnedgangen over sandbankerne, inden vi blev ramt af en mindre sandstorm - også en oplevelse i sig selv, skulle jeg hilse og sige. Det var en helt speciel oplevelse, at få lov til at sove i ørkenen, kigge på stjerner, stå op med solen, redde på kameler og bare få sandet mellem tæerne. Alle anbefalinger herfra, hvis muligheden byder sig! Selvfølgelig på en guided tur, og ikke på egen hånd. I kan se en lille "telt-tour" på min Instagram profil, under highlights: Marocco.

Irocha Guest House, ouarzazate

Det fjerde og sidste hotel, som vi boede på, kan jeg desværre ikke udtale mig så meget om. Jeg blev utrolig syg på sidste dagen og da vi nåede frem til hotellet, var det nærmest på hovedet i seng for mit vedkommende. Det lå på en bjergtop og havde den mest fantastiske udsigt, så meget kan jeg dog sige! Jeg ville ønske vi var ankommet om dagen, så jeg også kunne have testet deres pool af, som så noget så hyggelig ud. Hotellet var meget idyllisk og i området omkring, har man faktisk også mulighed for at finde krystaller, blot et lille tip - måtte man befinde sig i deromkring.

What to do?

Marrakech

Vi havde en enkelt dag inde i Marrakech og jeg tror vi var afsted på et rigtig godt tidpunkt. Det var hverken for varmt eller for overcrowded. Vi besøgte blandt andet The secret Garden, som i kan se lidt billeder af ovenover og ellers bruge vi en masse tid inde i Souken (markedet), hvor vi gik rundt blandt de mange små shops. Jeg elsker markeder, så det var som en slikbutik for mig, at gå rundt derinde. Jeg manglede bare en større kuffert eller et fly for mig selv, så jeg kunne transportere meget mere hjem. Når det så er sagt, så fik jeg shoppet lidt af hvert og inden længe, så kommer der også en lille youtube video op, med mine køb, så hop ind og SUBSCRIBE til min kanal HER! Inden vi tog hjem mod hotellet, besøgte vi en rigtig skøn restaurant, placeret midt i Souken, her undslap vi alt larm og gadegøjlere, men samtidig befandt vi os i hjertet af det, men istedet kunne vi nyde udsigten over byen.

Agafay, Dessert Camp Marrakech

Sidste aften i Marrakech, kørte vi om aftenen ud i ørkenen, 1,5 times tur fra Marrakech til en camp ved navn Agafay. Vi kørte herud for at se solnedgangen og spise middag og jeg skal lige love for, at vi så den smukkeste solnedgang. Endda så heldige, at der lige lå 4 kameler på bakketoppen, som gjorde udsigten endnu bedre! Jeg tror at billederne taler meget for sig selv, vi fik en skøn middag, nød solnedgangen, og da mørket kom over os, tændte de bål og så var stemningen altså i top. Det kan anbefales at tage en tur derud, hvis man bruger en uge i Marrakech, for at få et lille break fra byen- det er ihvertfald til at komme til.

Aït-Ben-Haddou

Aït-Ben-Haddou, var blandt andet et af de stops, som vi havde undervejs fra Marrakech til ørkenen. Til alle Game Of Thrones fans, så er dette et must see! På billedet lige ovenover, ser i et billede af byen, som de kalder for Yunkai, i serien og ved porten i bunden har de filmet en hel del. Herhjemme ELSKER vi Game Of Thrones og er godt igang med sidste sæson, så for mig, var det en kæmpe oplevelse at gå gennem gaderne og nede ved den store port. Vi spiste vores frokost, ved foden af "bjerglandsbyen", og havde udsigten herover - en helt fantastisk oplevelse, hvis man alligevel er på gennemkørsel gennem landet.

The Desert

Efter vores overnatning på Hotel Bab Rimal, skiftede vi som sagt til en firehjulstrækker og ud i ørkenen med os. Sikke et skift i landskab hele vejen, WOW! Her havde vi også flere stops undervejs, hvor vi blandt andet besøgte en nomade familie, som havde små geder, eller så store flokke af kameler. Vi stoppede også ved noget der lignede noget fra filmen Løvernes konge eller Mowgli, hvis i spørger mig. Naturen var storslående og kan på ingen måde gengives gennem hverken billeder og film, men en oplevelse værd. Efter flere timers køretur gennem Terran, ankom vi til vores ørkencamp, her er solnedgangen på sandbakkerne et must og en morgen ridetur på kamel også en sjov oplevelse at tage med sig.

Videoer og rejsevlogs:

Jeg håber i nød denne guide og den kan inspirere Jer til at rejse til Marokko. Jeg havde ihvertfald en rigtig god oplevelse og landet har SÅ meget at byde på. Jeg rejste afsted med Marokko Eksperten, som jeg kun kan give mine varmeste anbefalinger.

Andre Rejseguides:

#marokko #marokkoeksperten #visitmarocco #rejseguide #guide #travelguide #travel #enrejseguidetilmarokko #marokkoguide #visitmarrakech #marrakech #desert #camp #luxurycamp

INSTAGRAM - FACEBOOK - YOUTUBE 

Synes godt om